10 lucruri pe care nu le stiai despre argint

10 lucruri pe care nu le stiai despre argint
  1. În Egiptul antic și în Europa medievală, argintul era mai valoros decât aurul

Argintul a fost rafinat prin cupelație, proces inventat de haldeeni în jurul lui 2500 î.Hr. Acest proces consta în încălzirea metalului topit într-o cupă poroasă și îngustă numită cupel, peste care se aplica un jet puternic de aer. Acesta oxida celelalte metale, precum plumb, cupru și fier, lăsând doar argintul.

Dezvoltarea Atenei și a civilizației sale remarcabile a fost posibilă datorită exploatării minelor locale de argint de către localnici. Minele ateniene au continuat să fie operate și de către Imperiul Roman, deși cea mai mare cantitate de argint roman provenea din Spania. În Evul Mediu, minele germanice au devenit cel mai important furnizor de argint din Europa.

  1. Înaintea anului 1965, monezile din SUA conțineau 90% argint

Dolarul de argint, cunoscut sub denumirea de Flowing Hair Silver Dollar (dolar de argint cu părul despletit) bătut în 1794 în Statele Unite ale Americii a fost prima monedă de argint emisă de acest stat. Prima emisiune a fost de 1758 de monede, bătute la 15 octombrie 1794 cu o presă manuală.

  1. A fost folosit în Primul Razboi Mondial pentru a preveni infecțiile

Sărurile şi soluţiile au fost folosite cu succes la tratarea inciziilor chirurgicale, a rănilor, arsurilor şi infecţiilor. După cercetări asidue s-a arătat că, responsabili pentru efectul puternic antimicrobian asupra a mai mult de 650 de organisme unicelulare, sunt ionii de argint.

  1. În simbolistica creștină, argintul reprezintă înțelepciunea divină

Argintul este asociat principiului feminin, lunar și acvatic și simbolul purității (“Să rămâi curat, luminat ca argintul strecurat”). Se mai asociază cunoașterii și comerțului.

  1. Când stelele explodează în supernove, creează argint

Presiunea exploziei supernovei a fost atât de intensă încât protonii și electronii au fost forțați să se combine pentru a forma neutronii, care, din cauza încărcării lor zero, pot fi ușor capturați de grupul de fier. Aceste capturi multiple de neutroni au permis formarea unor elemente mai grele pe care stelele nu le-ar putea forma în circumstanțele lor normale. Acestea sunt: argint, aur, plumb și uraniu.

  1. Pentru a ameliora setea, atunci când nu se poate bea nimic, puteți ține în gură un obiect de argint

Atunci când nu avem posibilitatea de a ne hidrata, pentru ameliorarea setei este recomandat să ținem în gură un obiect de argint.

  1. Argintul  încetinește procesul de îmbătrânire

Studiile au arătat că argintul coloidal are proprietatea de a stimula funcția de regenerare a țesuturilor, fiind eficient în vindecarea cicatricilor și prevenirea/reducerea ridurilor.

  1. Apa păstrată în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficace

Argintul, un metal ale cărui virtuți terapeutice au fost ținute în secret secole de-a rândul. Astăzi, știința a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 virusi si germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient.

  1. Persoanele care poartă argint sunt mai calme

Argintul are puterea de a absorbi emoțiile negative și de a calma nervozitatea, asigurând un echilibru mental.

  1. Argintul este un reflector slab al luminii ultraviolete

Argintul este extrem de strălucitor. Acesta este elementul cel mai reflectiv, ceea ce îl face util în oglinzi, telescoape, microscoape și celule solare. Argintiu lustruit reflecta 95% din spectrul luminii vizibile. Cu toate acestea, argintul este un reflector slab de lumină ultravioletă.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!