Chihlimbarul

Chihlimbarul

Chihlimbarul, numit și „ambră galbenă”, este o piatră semiprețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, fiind de origine organică, și anume rășina fosilă.

Istorie

A fost una dintre primele pietre sau substanțe folosite ca bijuterii primitive și amulete de oamenii timpurii din Asia, Africa si Europa, indiciile arătând și că a fost piatra folosită ca medalion de marii preoți ai timpurilor vechi, ca și de călătorii care și-o permiteau, în scop de protecție. Chiar și în timpuri mai recente, chihlimbarul a fost purtător de diferite simboluri: la creștini, reprezenta prezența Domnului, egiptenii îl foloseau pentru protecția trupului morților, iar în Orient simbolizează și astăzi curajul, fiind asociat cu sufletul tigrului.

Este o piatră de duritate scazută, foarte ușoară, caldă, cu o fragilitate ridicată, putându-se rupe ușor; este una din puținele cristale naturale care se încarcă electric, prin frecare de pildă, atrăgând particule din ambianța.

Legende

Datorită căldurii naturale, neobișnuite în lumea cristalelor, și a fragmentelor de viață conținute, în timpurile vechi se credea că ambra are viață, conținând însăși esența vieții, astfel că a fost o piatră sacră a celor ce se închinau Zeiței Mamă. Datorită faptului că este o fosilă care odată a avut viată, chihlimbarul este asociat pe de o parte cu timpul, ciclurile și longevitatea, și pe de altă parte cu Akasha, fiind numit de multe ori “al cincilea element” ce guvernează și conectează Pământul, Aerul, Focul și Apa a căror sursă fundamentala este. Akasha este in același timp un simbol al vieții și ființelor vii: plante, animale și oameni în aceeași măsură. Toate aceste proprietăti și asociații fac chihlimbarul una dintre substanțele cu puteri magice cele mai folosite și prețuite în toate epocile și locurile de pe Pământ.

Beneficii

Pudra de chihlimbar este uneori folosită pentru aromaterapie, aceasta emițând un pparfum ușor de pin când este arsă. Creștinii spuneau că, dacă găsești o bucată de chihlimbar, primești dovada protecției lui Dumnezeu asupra ta.

În acelasi timp, chihlimbarul influentează personalitatea purtătorului în direcția creșterii încrederii în sine, a creativitații, a capacității de exprimare a adevăratei naturi superioare, a manifestării talentelor personale neștiute, a energiei, inițiativei și puterii de acțiune. Atrage energia pozitivă, optimismul, șansa, succesul personal și financiar, afirmarea, aducând protecție și puterea de a reuși în viață. Este o piatră a norocului, frumuseții și dragostei adevărate. 

Chihlimbarul are un puternic rol curativ. Este benefic pentru sistemul endocrine, pentru ficat, rinichi, stomac, tiroidă. Purifică organismul, fortifică sistemul nervos.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!