Copacul Vietii

Copacul Vietii

Copacul vieții (tree of life) sau arborele cosmic este un simbol atât de cunoscut, și totuși plin de semnificații deosebite pe care numai purtătorii acestui simbol îl cunosc cu adevarăt.

Semnificații

În primul rând, el înseamnă cunoaștere. În Biblia creștină, copacul vieții era cel din mijlocul Edenului, pomul de care Dumnezeu a vrut să-i țină la distanță pe Adam și Eva.

Apoi, înseamnă iluminare. În religia budistă, se spune că Buddha a primit iluminarea sub copacul numit în sanscrită bodhi. Pentru popoarele nordice, copacul vieții era o fântână sacră de înțelepciune.

După Coran, din copacul vieții curge lapte, miere și vin.

În cultura celtică, pe lângă echilibru și armonie, copacul vieții mai era și izvor de nemurire, deoarece frunzele sale renasc an de an, odată cu venirea primăverii.

Pentru Copacul Vieții, o semnificație deosebită găsim și în șamanism. Mircea Eliade, în lucrările sale despre istoriile religiilor, ne amintește că șamanismul cuprinde filosofii foarte vechi despre viață și spirit. Pomul Vietii în șamanism are următoarea semnificație:

 • Rădăcinile sunt lumea de jos, cunoscută ca tărâmul spiritelor naturii, plantelor aliate, animalelor totem, cu alte cuvinte reprezintă mintea subconștientă;
 • Trunchiul este lumea de mijloc, care se referă la viața cotidiană sau mintea conștientă;
 • Coroana este lumea de sus, care reprezintă spiritele celeste, ghizii spirituali, divinitatea, lumea ce este echivalentul pentru mintea supraconștientă.
 

Arborele vieții în matematică

Matematica ce stă la baza fractalilor a apărut în secolul XVII, iar termenul de “fractal” a fost introdus de către matematicianul Benoit Mandelbrot în anul 1975 și reprezintă ”o figură geometrică fragmentată sau frântă care poate fi divizată în părți, astfel încât fiecare dintre acestea să fie (cel puțin aproximativ) o copie miniaturală a întregului”.

În natură întâlnim forme geometrice complexe asemănătoare cu ramificațiile rădăcinilor sau coroanei de la Arborele Vietii:

 • Fulgerele prezintă ramificații similare cu rădăcinile și crengile copacilor;
 • Pe hărți putem observa modul în care apele curgătoare se ramifică în fluvii, râuri, pârâuri;
 • Întregul sistem circulator din corpul uman seamănă cu trunchiurile, crengile, ramurile, rădăcinile pomilor, având rolul de a transporta oxigen, informații, substanțe hrănitoare în țesuturi, exact ca și la arbori;
 • Neuronii au astfel de forme similare cu cele de la pomul vieții și, din acest motiv, psihologii folosesc testul copacului. Astfel, copacii desenați de subiecți spun foarte multe despre personalitatea și starea lor psihică.
 

Beneficii

Se spune că dacă porți o bijuterie cu simbolul copacului vieții, ai parte de următoarele beneficii:

 • Primești înțelepciune și devii mai vigilent față de tot ceea ce înseamnă viață;
 • Găsești putere în tine să lupți și să treci peste orice provocare atingând echilibrul;
 • Îți întărești legătura cu spiritualitatea și devii o persoană mai hotărâtă și sigură pe sine;
 • Hrănești dragostea de familie și de semeni devenind conștient de nevoile celor din jur;
 • Aduci în viața ta abundentă și prosperitate.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!