Despre argint si cum ne ingrijim bijuteriile

Despre argint si cum ne ingrijim bijuteriile

Câte tipuri de argint sunt?

Conform legii nr. 261/2002 privind regimul metalelor prețioase în România, bijuteriile de argint trebuie să prezinte un marcaj de tip 999, 925, 875, 800 etc. Acesta ne arată concentrația de argint folosită pentru fabricarea bijuteriei, după cum urmează:

Argintul 999 (99,9%) – Argintul în starea sa naturală are o puritate de de 99.9%, restul fiind alte minerale. Este un metal foarte moale și fragil, greu de folosit în procesul de fabricare al bijuteriilor.

Argintul 925 (92,5%) – Argintul în forma sa pură se combină cu alte aliaje metalice (7,5% de cupru, zinc ori nichel) pentru o duritate și utilizare îndelungată. În loc de 925, putem găsi inscripționate următoarele: STER, STG, SS sau Sterling Silver.

Notă: Bijuteriile din argint cu greutate de până la 2,00 grame sunt exceptate de la marcare.

Cum avem grijă de bijuteriile de argint?

Cu siguranță vrem ca bijuteriile noastre să fie la fel de frumoase și peste ani. Argintul necesită mai multă atenție decât aurul din cauză că, în timp, oxidează și se pot zgâria, înegri sau deforma mai ușor. Putem preveni prin evitarea:

  • Expunerii la diverse substanțe oxidative si corozive, detergenți, parfumuri, creme de corp sau alte produse de îngrijire personală;
  • Expunerii îndelungate la soare, temperaturi ridicate sau umiditate excesivă;
  • Tratementelor balneare (băi cu sulf);
  • Păstrarea în spaţii deschise, altele decât săculeţi speciali de mătase/catifea sau în cutiuţe de bijuterii;
  • Purtarea în timpul somnului ori în timpul efortului fizic.

Totuși, trebuie să le curățăm periodic!

Scufundă bijuteria 2-3 minute într-un vas cu apă caldă, cu o soluție pentru curățat fără acizi, apoi curăță ușor cu o periuță moale. La sfârșit, clătește cu apă curată piesele și șterge-le bine cu o cârpă de bumbac. Nu lăsa stropi, căci s-ar putea să apară oxizi.

Dacă bijuteriile au montate perle, sidef, opal sau alte pietre sensibile, folosește o cârpă moale înmuiată în soluție diluată. Clătește-le cu apă curată si șterge-le bine cu o altă cârpă uscată de bumbac.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!