Mandala

Mandala

Mandala constituie un simbol și totodată un ritual, originare din Hinduism și din Budism. Este o diagramă circulară ce păstrează cu rigoare o anumită simetrie care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale. Termenul “mandala” este moștenit din limba sanscrită și desemnează variate forme de mesaj, unele foarte departe de punctul de plecare religios. Mandala este un cuvânt compus din doi termeni, “manda” (cerc, sferă) și “la” (conținător).

Mandalele sunt interpretate în hinduism ca reprezentând cosmosul, universul, recent fiind interpretată pornind de la interpretarea de bază și extinzând semnificația universului la esența lucrurilor, puterea de concentare către un punct comun, central.

Despre mandala se spune că are putere vindecătoare, foarte mulți psihoterapeuți folosind-o în terapie, fiind la fel de des întâlnită în dezvoltare personală.

Mandalele pot fi desenate la întâmplare sau construite potrivit unor reguli, unele mandale fiind construite prin includerea într-un pătrat a patru „porți” în cerc, fiecare astfel de „poartă” având un punct central în formă de T.

Mai mult decât un simbol religios budist, mandala reprezinta  frumusețea interioară si exterioară a omului, armonia dintre trup și suflet. Principalul simbol al mandalei îl reprezinta echilibrul interior, starea de armonie și de împăcare cu sine, o stare de împlinire interioară. Aspectul simetric și viu colorat al mandalei atrage atenția, scopul acesteia fiind acela de a medita și de a ne conecta cu propria ființă.

În perioadele de criză sau de neliniște, inconștientul ne poate împinge să producem mandale în realitate (desenând) sau în vise, mai ales sub formă de labirint. De aceea, ele ne ajută să ne identificăm îngrijorările emoționale. Forța mandalei constă în puterea ei de protecție: ca în cazul dreamcatcher-ilor amerindienilor (prinzătoarele de vise), cercul protejează spiritul și îl ajută să rămână centrat, să nu se disipeze.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!