Pentagrama

Pentagrama

Pentagrama este o stea cu cinci colțuri desenată cu ajutorul a cinci linii drepte. Cuvântul provine din limba greacă, unde “pentagrammon” înseamnă “cu cinci linii”.

Compunere

Pentagrama este simbolul construit dintr-o stea încadrată într-un cerc. Întotdeauna cu 5 colțuri, fiecare are propria semnificație. Colțul îndreptat în sus al stelei reprezintă spiritul. Celelalte patru colțuri reprezintă cele patru elemente: pământul, aerul, focul și apa. Toate aceste cinci elemente sunt indispensabile vieții și fac parte din oricare din noi.

Istorie și semnificație

Pentagrama este un simbol precreștin asociat cu venerarea naturii. Anticii considerau că lumea are două componente – cea masculină și cea feminină. Zeii și zeițele lor colaborau pentru a menține echilibrul de forțe. Când masculinul și femininul se aflau în echilibru, în lume domnea armonia; dezechilibrul lor ducea la haos.

Se spune că simbolul pentagramei a fost găsit pentru prima oară în Mesopotamia, în inscripții care datează din jurul anului 3000 i.Hr. Pentagramele pe care sumerienii le foloseau desemnau un unghi, o cameră sau o încăpere, pe când babilonienii foloseau pentagramele pentru a se orienta. Pentagrama avea și o puternică influență astrologică în cultura babiloniană, având în vedere că cele cinci colțuri desemnau, de fapt, cinci planete: Jupiter, Mercur, Marte, Saturn și Venus, cea din urmă fiind “Împărăteasa Raiului”.

Adepții lui Pitagora consideră pentagrama o perfecțiune a matematicii, iar la baza conceperii unor impunătoare cladiri a stat proporția care caracterizează o pentagramă. Mai mult decât atât, se consideră că pentagrama a reprezentat modelul după care întregul Univers a fost conceput.

În cultura antică chineza, steaua în cinci colțuri reprezintă cele cinci elemente folosite în feng shui și în medicină.

Egiptenii purtau pandantive pe care erau inscripționate pentagrame, ca simbol al bogăției și al sănătății.

Beneficii

Prin purtarea unei pentagrame sub forma unei bijuterii, fie pandantiv, fie cercei sau brățară, sau prin plasarea unei decorațiuni în forma unei pentagrame în casă faci o declarație a faptului că ești conectat cu elementele și respecți mama natură. Este, de asemenea, un talisman pentru protecție și putere.

Atunci când este înscrisă într-un cerc, ea protejează, închide și securizează. Cercul, atingând cele cinci elemente și unindu-le la nesfârșit, arată conexiunea infinită pe care ele o creează, aducându-ne armonia. Colțul care este îndreptat în jos, spre pământ, înseamnă ca individul respectiv se gândește aici și acum, la planul material și nu la cel spiritual.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!