Peridot

Peridot

Peridotul este una dintre puținele pietre prețioase care se găsește în natură într-o singură culoare: verde. Totuși, peridotul poate căpăta nuanțe foarte variate de verde, care merg de la verde-gălbui până la verde-maroniu. Intensitatea și nuanța de verde, totuși, depinde de procentul de fier din structura cristalină a peridotului, astfel încât culoarea pietrelor individuale de peridot poate varia de la galben, la măsliniu și până la verde-maroniu.

Istorie

Încă din cele mai vechi timpuri, peridotul era apreciat pentru calitățile sale curative și estetice, iar odată cu dezvoltarea artei bijuteriei a început să fie din ce în ce mai popular.

Se găsește menționat și în Biblie, sub numele de hrisolit, iar vechii egipteni îi expuneau frumusețea în bijuteriile lor acum 4000 de ani în urmă. Cleopatra a folosit peridotul atât în obiectele de podoabă, cât și în decorarea celor de cult, fiind convinsă de puterile magice ale acestuia.

În Grecia antică, această piatră era adesea numită olivină sau crisolit, deși cel din urmă reprezintă mai mult peridotul într-o nuanță mai deschisă de verde. Nici vechii romani nu au fost indiferenți în fața frumuseții luxuriante a peridotului, numindu-l „smaraldul de seară”.

În Epoca Barocului era considerat piatra îndrăgostiților, crezându-se că-i apără pe cei care îl poartă de tristețe și de ghinion. De-a lungul timpului, grație nuanței superbe, a ajuns într-un anumit moment să fie considerat mai scump decât diamantul, iar în prezent împodobește nenumărate bijuterii superbe, de la coliere și cercei, la prețioase inele de logodnă.

Beneficii

Asociat cu soarele, Peridotul a fost apreciat încă de cele mai timpurii civilizații pentru puterile protectoare de a îndepărta forțele întunericului. Aranjat în aur și purtat în jurul gâtului sau legat la brațul stâng, acesta a fost folosit ca un talisman împotriva vrăjitoriei și a magiei, a spiritelor rele și a nebuniei.

Se crede că peridotul ajută la învingerea lașității, că potolește mânia, fiind un factor calmat dar care este util și în potențarea calităților intelectuale. Peridotul este încă recunoscut pentru acele virtuți, protejând aura, purificând corpurile fizice și atenuând poverile emoționale, vina și obsesiile.

Peridotul este deosebit de benefic pentru depășirea fricii, a depresiei și a altor tulburări psihologice, precum și pentru eliberarea geloziilor, resentimentelor și ispitei de a fi hipercompetitiv. Un generator puternic al energiilor de progres, acest minunat talisman poate fi folosit pentru a atrage abundență în toate domeniile vieții: bogăție, sănătate, fericire și dragoste.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!