Piatra Lunii

Piatra Lunii

Mineralul adular este o varietate de ortoclaz cunoscut și ca piatra lunii. Denumirea provine din cuvântul latin Adula, vechea denumire a Muntelui St. Gotthard din Elveția.

Piatra poate fi incoloră, albicioasă, galbenă, gri-alb, verde, roz şi maro sau alb-argintie, dar cea alb-lăptos cu o strălucire uşoară de albastru este cel mai uşor de recunoscut.

Atunci când piatra se formează, ortociza și albitul din compoziția acesteia se separă în straturi subțiri, de dimensiuni microscopice, care alternează. Lumina care pătrunde între aceste straturi se dispersează, producându-se adularescența – efectul de lumină captivă în interiorul pietrei (de aici provine și cealaltă denumire a Pietrei Lunii – Adular).

Semnificații

În India este considerată o piatră sacră, aducătoare de noroc, fiind permisă afișarea ei numai pe o cârpă galbenă. În aceasta cultură este denumită Candra Kanta și se crede că în nopțile cu lună plină capătă puteri magice. Se oferă cadou de nuntă, pentru a aduce armonie în căsnicie.

Romanii credeau că Piatra Lunii a luat naștere în mod magic din lumina Lunii și că este o formă de manifestare a zeiței Diana, existând bijuterii cu aceasta înca din anul 100 d.Hr.

Beneficii

Piatra lunii este o piatră cu totul specială. Energia ei este una blândă, feminină. Aduce liniște, odihnă corpului și minții, speranță, armonie. Este bună și pentru vindecare, fertilitate sau rodnicia pământului (agricultorii o purtau pentru recolte bogate).

Datorită asocierii ei cu luna, efectele pietrei se resimt uneori mai intens, în funcție de fazele lunii.

Îngrijire

Culoarea devine mai fadă în lumina directă a soarelui. Este o piatră foarte fragilă, se poate zgâria, chiar se sparge ușor la contactul cu obiecte tari! A se feri de schimbări bruște de temperatură.

Piatra Lunii se curăță doar cu apă și săpun și se șterge cu o cârpă moale. Nu utilizați curățarea cu ultrasunete sau abur.

Suport clienti Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 16:00
Duminica: Inchis

0742.512.275 office@imperio.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!